München

Het is alweer een tijdje geleden. Maar een maand geleden ben ik samen met Alexander in München geweest. Ik moet eerlijk zeggen dat dit voordat ik er geweest was niet echt een stad was die mij echt aantrok. Daar moet ik echt op terugkomen, want ik ben nu helemaal om!! München is een super mooie, gezellige, creatieve stad waar heel veel te beleven valt!
Wij zijn er nog geen volle week geweest maar we hebben echt heel veel gezien. In deze blogpost laat ik jullie graag weten wat er allemaal te beleven valt!

Hotel
We sliepen in hotel Europa. Prima hotel met aardig personeel. Onze kamer was niet heel groot maar wel netjes. Het hotel had een eigen parkeergarage waar je de auto voor 10 euro per dag kon parkeren. Dit was echt top. De parkeergarage was super netjes en je auto staat veilig binnen.
We zijn verder niet heel erg veel in het hotel geweest. Elke dag stonden we namelijk zo vroeg mogelijk op pakten we een croissantje en een koffie bij de bakker in de straat en liepen we naar de U-bahn richting onze bestemming. Als je maar een paar dagen blijft is het voordelig om een citytourkaart te pakken voor de U-bahn. Je betaalt dan €29,60 voor 2 personen voor 3 dagen.


Shoppen
Niet geheel onbelangrijk voor mij is het puntje Shoppen! We hebben niet heel veel tijd gemaakt om te kunnen shoppen. Maar we zijn wel heel veel door het centrum gelopen. Daar heb ik dus wel kunnen zien dat je heel erg goed kunt shoppen in München.

Ze hebben er een groot centrum. Met veel winkels zoals de Zara en H&M. Maar ook een gedeelte met dure merken zoals Dior, Gucci, Valentino. Ik vind het heerlijk om na het eten lekker langs de etalages te lopen en naar alle mooie spullen te kijken. Dit hebben we dan ook gedaan!


Frühlingsfest
Op aanraden van Alexanders BFF Nick (hij heeft een tijd in München gewoond) zijn we naar het Frühlingsfest
 geweest. Een grote kermis waar ze ook een a la oktoberfest tent hebben staan. Die ‘s avonds proppie vol zou zitten volgens de jongen die ons serveerde. Wij waren er op een dinsdagmiddag, totaal niet druk zoals je kunt zien!

 

Residenz
Mijn absolute parel van de mini-vakantie was toch echt het Residenz museum! Het is er super mooi en de schatten die er liggen zijn betoverend. Alexander en ik hebben op Netflix de hele serie Reign gekeken. Het voelde alsof je door hun paleis heen liep. Alles was er echt betoverend! Een absolute must-see als je ooit naar München gaat! 

 

De mini vakantie is dus dubbel en dik geslaagd voor ons! Mocht je ooit twijfelen om naar München te gaan?
Ik zeg sowieso doen!!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: