Disneyland Parijs ❤️

Jaaa een maandje geleden was het zo ver! Alexander en ik zijn naar Disneyland Parijs geweest. De laatste keer dat ik daar was, was ik denk ik 4 jaar oud dus het werd wel weer eens tijd om erheen te gaan!

Als kind keek ik tot in den treure Disney films. Zo ernstig zelfs dat mijn zussen zich helemaal kapot ergerden aan mij omdat ik week na week na week dezelfde 3 films moest zien: Aladdin, Belle en het Beest en The Lion King. Dit zijn dan ook tot op de dag van vandaag nog steeds mijn Disney favo’s.

Ik zal verder niet te veel meer vertellen over mijn historie met Disney want dat is verder ook niet interessant!

Wat wel interessant is, is dat we in het Disney Hotel: New Port Bay hebben geslapen. Dit was super qua loopafstand je bent echt binnen 5 minuten in beide parken. Dus als je nog twijfelt over een hotel in de buurt of een Disney hotel zou ik je zeker een Disney hotel aanraden. Pluspunt vond ik vooral de afstand naar het park. Het hotel zelf is namelijk niet echt fantastisch. Wel prima verder maar je merkt wel dat het allemaal wel wat aan het verouderen is.

Tip: ik zou je het ontbijt in het New Port Bay Hotel afraden. Het is namelijk vrij duur 25e per persoon en daarbij kun je prima bij Starbucks of in het park zelf een versgebakken croissant eten voor veel minder geld. Mocht je nou echt van de uitgebreide ontbijtjes zijn dan is het hotel een betere keuze. Al moet ik zeggen dat het nou niet echt een aantrekkelijk restaurant had, leek meer op een Duitse vreetschuur.

Het was Januari dus er waren helaas best wel wat attracties dicht. Dit kun je trouwens thuis al makkelijk checken met de Disneyland Parijs app. Voordeel daarvan was wel dat het echt helemaal niet druk was en we nergens echt lang in de wachtrij hebben gestaan.

Top 3 attracties van mij:

1: Hyperspace Mountain: ik hou van achtbanen! Alexander wordt er kotsmisselijk van. Dus de enige achtbaan waar we op de laatste/derde dag in zijn gegaan is deze! Die staat daardoor voor mij op nummer 1. Het is niet de vetste achtbaan waar ik ooit in ben geweest, maar hij was alsnog erg leuk!

2: Ratatouille the adventure

Maar dan ook daarna eten in het restaurantje Chez Remy. Waarin je alles ziet vanuit het perspectief van Remy de rat. De tafeltjes zijn in de vorm van peperzakjes, de stoeltjes zijn kurken, etc. Etc. Super schattig! Als je gaat dineren in het park kan ik je dit tentje echt aanraden!

3: it’s a small world

Waar je sowiewo in moet alleen al omdat je daarna het liedje niet meer uit je hoofd krijgt is it’s a small world! Heel schattig!

Ik moet wel echt zeggen dat ik het park kleiner vond dan gedacht. Maar zoals ik al eerder zei waren er best wat attracties dicht waardoor je al snel alles gezien hebt. Maar het was echt zeer zeker de moeite waard. Ik heb me 3 dagen kind gevoeld. Elke vrouw jong of oud loopt met Minnie Mouse oren: geweldig!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: